بررسی تبلت آلکاتل One Touch Pop 8
آلکاتل یک شرکت قدیمی و بزرگ فرانسوی است که در زمینه تجهیزات و سیستمهای مخابراتی فعال بوده و تاکنون در بیش از 130 کشور جهان سرویسهای خود را ارائه کرده است. با مشارکتی که در سال 2004 بین این شرکت و شرکت چینی TCL Communication شکل گرفت، مجموعهای تاسیس شد که بخشی از فعالیت آن تولید گوشیهای موبایل با برند Alcatel Mobile Phones بود. سپس شرکت آلکاتل در سال 2006 با شرکت چندملیتی و آمریکایی لوسنت (Lucent) ترکیب شد و نام خود را به آلکاتل-لوسنت تغییر داد. مدتی پس از آن سهم خود را به شریک چینی فروخت و اکنون صرفاً نام آلکاتل روی محصولات بهجای مانده است. پس از گوشیهای مختلف آلکاتل، حالا شاهد حضور تبلتهای مختلف این کمپانی در بازار هستیم که شامل دو مدل Pop 7 و Pop 8 میشوند که بهتازگی به بازار ایران نیز عرضهشدهاند. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله ببینیم این تبلت جدید چه حرفهایی برای گفتن دارد و در شرایط مختلف چگونه عمل میکند.
طراحی
تبلت هشت اینچی Pop 8 را بهراحتی میتوان در یک دست نگه داشت. قاب دور نمایشگر بهقدر کافی باریک ساختهشده تا در کنار وزن 325 گرمی تبلت، آرامش نگهداری یک دستی را مخدوش نکند. Pop 8 با 7,9 میلیمتر ضخامت، یکی از نازکترین و سبکترین تبلتهایی است که میتوانیم در این ابعاد بیابیم. کیفیت مواد بهکاررفته در ساخت آن خوب است اما حس استحکام و دوام یک تبلت ردهبالا را منتقل نمیکند. روی دستگاه و دور نمایشگر خبری از لوگو و دکمه سختافزاری نیست و یکنواختی دلپذیری داشته و تنها یک دایره در بالای تبلت، وجود دوربین جلو را یادآوری میکند. شیشه محافظ تبلت فاقد لایه ضدچربی یا Oleophobic است و به همین خاطر اثرانگشت و جرم بهسرعت به سطح آن میچسبد (تبلتهای ارزانقیمت معمولاً فاقد چنین قابلیتی هستند). با حرکت انگشت روی شیشه به حاشیهای برجسته میرسیم که حضور آن احتمال آسیب شیشه در زمان افتادن دستگاه را کاهش میدهد.تبلت گوشههای گردی داشته و بخش کناری آن با یک انحنای ملایم به پشت میرسد. در کناره راست و نزدیک به گوشه بالایی، دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا با فاصلهای مناسب از یکدیگر جای گرفتهاند و در مکانی متناظر در کناره چپ، ورودی مینی سیمکارت و کارت حافظه microSD با یک کاور پوشانده شدهاند..
در لبه پایینی پورت microUSB و در فاصله کمی از آن میکروفون قرارگرفته است. در پشت تبلت دوربین نزدیک لبه بالایی جاخوش کرده و سمت چپ آن روی لبه بالایی، خروجی هدفون قرار دارد .
در پایین و نزدیک گوشه راست بلندگو حضور دارد که دو برآمدگی در دو سمت آن مانع از پوشانده شدن سوراخها در تماس تبلت با سطوح مختلف میشوند .
تبلت آلکاتل One Touch Pop 8
کاور پلاستیکی و براق پشت بهخوبی جاذب اثرانگشت است و با ساختاری یکپارچه امکان دسترسی به باتری را منتفی میکند. Pop 8 را چندین قاب نازک پلاستیکی بارنگهای شاد و زنده همراهی میکنند (یکی از این قابها به همراه یک کاور کلاسوری با تبلت بستهبندیشدهاند) و پوشاندن تبلت با این قابها حال و هوای ظاهری آن را عوض میکند .
همینطور کاور کلاسوری مانند جلد کتاب سطحرویی تبلت را پوشانده و با خاصیت مغناطیسی خود به آن میچسبد. تبلت قادر به تشخیص حضور این کاور بوده و با گذاشتن و برداشتن آن، نمایشگر خاموش و روشن میشود. در سمت چپ کاور یک آهنربای باریک و کشیده وجود دارد که به حاشیه پشتی چسبیده و درعینحال نقش لولا را بازی میکند .
صدا و تصویر
نمایشگر هشت اینچ IPS مانند تمامی همقطاران خود زاویه دید خوبی داشته و از کیفیت رنگ و کنتراست مطلوبی برخوردار است. وضوح تصویر WXGA یا 800×1280 پیکسل منتهی به تراکم 189 پیکسل در اینچ میشود که برای فاصلهای که این تبلت را نگه میداریم مقداری قابلقبول بهشمار میآید. حداکثر شدت نور صفحهنمایش مقداری متوسط داشته که باعث میشود دیدن و خواندن مطالب در زیر نور مستقیم آفتاب اندکی مشکل شود. بلندگوی اصلی که در پشت و بخش پایینی بدنه جای گرفته، خروجی صدای مناسب و نسبتا بلندی داشته و دو برجستگی دو سوی آن تا حدی به بهتر شنیده شدن صدا در هنگام قرار گرفتن تبلت به پشت کمک میکنند. خروجی 3,5 میلیمتری هدفون با ولتاژ خروجی تقریبی 0,2 ولت قدرت بالایی نداشته و حتی در بیشترین حجم صدا هم نمیتوانیم انتظار شنیدن یک موسیقی پرقدرت را در هدفون خود داشته باشیم. اپلیکیشن پیشفرض موسیقی ساختاری استاندارد داشته و در بخش اکوآلایزر آن و در کنار پروفایلهای شناختهشده، پروفایل FX Booster را میبینیم که بدون وجود آن موسیقی رمق چندانی ندارد! در بخش ویدئو، اپلیکیشن نمایش ویدئو تمامی فرمتها را پوشش نمیدهد و باید برنامهای همچون MX Player را در کنار آن نصب کنیم. فایلهای ویدئویی با دقت HD و Full HD به سادگی نمایش داده میشوند و جابهجایی در بخشها مختلف ویدئو هم نسبتا به نرمی صورت میگیرد.
رابط کاربری
Pop 8 رابط کاربری خوشآبورنگی دارد و از آیکونهای تخت و مربع شکل آن با رنگهای روشن و زنده گرفته تا پس زمینههای شاد و زیبا، همگی حال و هوای خوبی را در کاربر ایجاد میکنند. فضای کاربری حس و حال رابط خالص اندروید را انتقال داده و تغییر و تحول زیادی درون آن داده نشده است. محیط Home از پنج بخش شکلگرفته و فضای کافی برای مدیریت آیکون اپلیکیشنها و ویجتها را در اختیار کاربر قرار میدهد. منوی برنامهها هم بهمانند رابط خالص اندروید و در فضای جداگانه خود در دسترس است. در بالای صفحهنمایش، نوار وضعیت از دو منوی کرکرهای مجزا تشکیلشده که هرکدام با کشیدن انگشت روی نیمه چپ یا راست نوار وضعیت ظاهر میشوند . برای آشنایی بیشتر در مورد آموزش تعمیرات تبلت میتوانید به این لینک مراجعه نمایید.