فاکتورهای مهم در انتخاب DVR
بر اساس کاربرد در پروژه هاي مختلف فاکتور هايي که در انتخاب سيستم DVR موثر مي باشند عبارتند از :
• تعداد دوربينهاي قابل پشتيباني
• نرخ فريم در ثانيه (fps)
• فناوري فشردهسازي تصوير
• ظرفيت حافظه هاي مورد پشتيباني
• قابليت کنترل از راه دور
• قابليت تشخيص حرکت
(motion detection)
• توانايي زمانبندي (scheduling)
• توانايي ضبط تصاوير روي CD يا DVD توسط CD/DVD Burner به عنوان نسخههاي پشتيبان
• قابليت اتصال حافظههاي Flash
که در ادامه به بررسي برخي از فاکتور هاي فوق مي پردازيم . اين مطلب نکاتي در مورد آموزش تعميرات دي وي آر ارائه ميدهد و ميتواند کمک به آموزش تعميرات آن بکند.
تعداد دوربينهاي قابل پشتيباني
ورودي تعداد دوربين به دستگاه DVR را با تعداد کانال مشخص مي کنند تعداد ورودي هاي متفاوت براي دوربينها وجود دارند که بطور متعارف نمونههايي از 4 کانال تا 64 کانال توليد مي شود .
نرخ فريم در ثانيه (fps)
فاکتور فريم در ثانيه، تعداد تصاويري است که DVR ميتواند در هر ثانيه ضبط کند، اين فاکتور که در اغلب موارد در پي فاکتور تعداد دوربين هاي مورد پشتيباني بيان مي گردد، در حقيقت کل تصاويري که قابل ذخيره توسط سيستم مي باشد را عنوان مي نمايد که براي تعيين fps براي هر کانال دوربين،fps کلي سيستم را بر تعداد دوربينها تقسيم مي کنيم .
مثال: يـک DVR با fps برابر 120fps و با هشت کانال 8ch دوربيـن ورودي را در نظر بگيريد، چنين سيستمي 15fps بـراي هـر دوربين را پشتيباني خواهد نمود .
نکته: در سيستم هاي PAL حداکثر 25 فريم در ثانيه و در سيستم هاي NTSC حداکثر 30 فريم در ثانيه قابل پشتيباني ميباشد، که با چنين نرخي، تصاوير بصورت کاملا متحرک يا Full Motion به نظر خواهند رسيد.
بنابراين براي حفاظت از اماکن حساس که نيازمند ذخيره تمامي تصاوير دريافتي از سنسور CCD دوربين را دارند، سيستمي با نرخ فريمي برابر 25 در سيستم PAL و برابر 30 در سيستم NTSC، مناسب خواهد بود، بدين ترتيب هيچ فريمي از ديد ناظر سيستم، مخفي نخواهد ماند و اين در حالي است که چنين سيستمي با عملکردي در حداکثر نرخ فريم و کيفيت تصوير، داده هايي با حجمي بالا را توليد نموده که در پي آن حافظه بسيار بزرگتري را براي ذخيره تصاوير نيازمند خواهد بود.
بنابراين در صورتي که 8 دوربين در نواحي بسيار حساس داشته باشيم، انتخاب يک DVR با قابليت اتصال 8 دوربين به آن و با توانايي نرخ فريمي برابر با 200 در سيستم PAL، انتخاب بسيار خوبي براي شرايط مذکور مي باشد .
نکته ديگري که در خصوص انواع سيستم ها در کنار تفاوت کدگذاري رنگ در آنها، مهم به نظر مي رسد تعداد خطوط تصاوير در هر سيستم مي باشد، سيستم PAL با وجودي که حداکثر 25 فريم در ثانيه را پشتيباني ميکند اما در هر فريم امکان نمايش 625 خط را فراهم مي آورد که در مقايسه با سيستم NTSC با حداکثر نرخ 30 فريم در ثانيه و 525 خط در هر فريم، سيستم PAL تفکيک پذيري يا همان Resolution بيشتري را ارائه خواهد داد .
بنابراين در انتخاب نوع دوربين و DVR هماهنگ با آن از نقطه نظر نوع سيستم، بايد دقت کافي را لحاظ نمود در غير اين صورت تصاوير يا قابل نمايش نبوده و يا با وجود استفاده از دوربين رنگي، تصاوير بصورت سياه و سفيد نمايش خواهند يافت .