در سال 1980، در پرینترهای سه بعدی در مصارفی چون ساخت برخی محصولات یا قطعات جانبی کوچک، شهودیسازی دادهها و ساخت سریع نمونههای آزمایشی صنعتی استفاده میشد. امروزه اما کاربرد این فناوری تا دهها کیلومتر فراتر از سطح زمین هم پیش رفته، و علاوه بر آن، نقش چاپگرهای سه بعدی در معماری، ساختوساز خانه، طراحی صنعتی، ساخت خودرو، اسباب بازی، وسایل نقلیه، صنایع هوا و فضا، کاربردهای نظامی، مهندسی، پزشکی و ساخت دارو، بیوتکنولوژی، فشن و مُد، تولید کفش، جواهرات زینتی، عینک و صنایع غذایی پررنگ و قابل لمس است.
در همین هفتههای اخیر بود که خبر رسید محققان با استفاده از چاپ سه بعدی، موفق به ساخت موادی شدهاند که در عین چگالی بسیار بسیار کم، میتوانند تا 1600 برابر وزن خود حمل کنند.
تولید ایمپلنت و اعضای مصنوعی بدن انسان، از جمله پیشرفتهایی در علم پزشکی است که به کمک پرنترهای سه بعدی بدست آمده است. تا به مروز، نمونههای موفقی مانند ساخت استخوان لگن خاسره تیتانیومی برای یک بیمار بریتانیایی، فک پایینی (باز هم از جنس تیتانیوم) برای یک فرد هلندی، یک نای پلاستیکی برای بیمار آمریکایی، جمجمه مصنوعی برای زنی 22 ساله، پرینت سهبعدی تومورها برای مقابله با سرطان، ساخت فیلتر برای پاکسازی خون از سموم و تولید رگهای خونی وجود داشتهاند. برای آشنایی بیشتر در مورد آموزش تعمیرات پرینتر میتوانید به این لینک مراجعه نمایید.