حالا بیایید در ضمن بررسی بعضی از اپلیکیشنها، کارایی تبلت را هم بررسی کنیم: این نکات می تواند کمک به آموزش تعمیرات تبلت بکند.
این اسکرینشاتی از هوم اسکرین تبلتم است، البته در اندروید شما میتوانید هوم اسکرینهای متعددی داشته باشید و به راحتی بین آنها بچرخید و ویجتهای مورد نیازتان را در آنها پخش کنید.
- خواندن کتاب الکترونیک با تبلت: ما نیاز داریم که گجتهایی برای خواندن کتابهای الکترونیک تهیه کنیم. خواندن این کتابهای پشت مانیتور واقعا عملی نیست و به علاوه ما باید بتوانیم همیشه کتابهای مورد نیازمان را به اینجا و آنجا ببریم.
من پیش از این «سونی ریدر» داشتم که بسیار از کار با آن لذت میبردم، اما گجتهای اختصاصی خوانش کتاب در عین مزایایی که دارند (مثلا استفاده از فناوری e-Ink یا طول عمر بالای شارژ)، در حال حاضر نقایصی هم دارند. مثلا شما هیچگاه با کیندل یا سونی ریدر نمیتوانید با کیفیت خوب، به صورت لمسی با کتاب تعامل برقرار کنید، شما نمیتوانید به صورت چند لمسی (مولتی تاچ) روی متن یا عکس زوم کنید، شما نمیتوانید کتاب را به صورت رنگی ببینید.
همانطور که میدانید کتابهای الکترونیک در فرمتهای مختلف منتشر میشوند، با استفاده از تبلت، کاربر هیچگاه نگران نیست که شاید وسیلهاش از فرمت کتاب، پشتیبانی نکند. چون به راحتی میتواند، اپ مورد نیاز را بیاید و مشکل را برطرف کند.
برای مثال بسیاری از کتابهای پزشکی مرجع را با فرمت chm میتوان از اینترنت دانلود کرد، اما کمتر کتابخوانی پیدا میشود که این فرمت را به خوبی پوشش دهد، اما با تبلت و مثلا نصب اپ iReader میتوان به راحتی کتاب حجیمی مثل هاریسون را با خود داشت. تصور کنید که یک پزشک همیشه به کتابهای مرجع دسترسی داشته باشد. اسکرین شاتی از کتاب طب داخلی هاریسون در گلکسی تب:
در عکس زیر شما، نماهایی از اپ ایبوک اندروید را میبینید که با آن میتوان به زیبایی کتابخانهای مجازی با استفاده از کتابهای با فرمت epub ساخت. نحوع تعامل با کتاب، درست مثل ورق زدن یک کتاب واقعی است:
برتری دیگر تبلتها، در قباس با کتابخوانهای روتین، این است که با آنها میتوان به راحتی کتابهایی اسکنشده را خواند. میدانید که بسیاری از کتابهای فارسی که در محیط اینترنت به رایگان قابل دانلود هستند، به صورت متن نیستند و در واقع اسکن کتابها هستند. با استفاده از سونی ریدر من نمیتوانستم از این کتابها استفاده کنم، اما حالا با استفاده از گلکسی تب، من به راحتی میتوانم از این کتابها استفاده کنم:
قبلا انبوهی کتاب و مجله داشتم که به سبب اینکه با کتابخوانم نمیتوانستم عکسهای رنگیشان را ببینم، اصلا رغبت نمیکردم به سویشان بروم، اما حالا قضیه فرق میکند.
خواندن روزنامهها با تبلت: روز به روز بر تعداد مجلات و روزنامههایی که اپهای اختصاصی منتشر میکنند، افزوده میشود. استفاده از این اپها خواندن آنها را بسیار ساده میکند. به عنوان من اپلیکیشنی برای نیویورک تایمز نصب کردهام که خواندش را بسیار ساده و پاکیزه میکند:
با کلیک بر روی هر مقاله، میتوان متن کامل آن را به راحتی خواند.
خواندن فیدها با تبلت: خواندن گودر با تبلت لطف خاص خودش را دارد. شما میتوانید با سرعت بالایی مطالب را مرور کنید.
البته اپلیکیشنهای بسیار متنوعی برای خواندن فیدها وجود دارند. در تصویر بالا نمایی از گودر در مرورگر پیشفرض اندروید میبینید.
اگر یک کاربر حرفهای گودر باشید، میدانید که صرف زمان زیاد پای گودر، آدم را به راستی خسته میکند. اما با تبلت میتوانید به راحتی روی مبل لم بدهید و به صورت لمسی، اخبار را بالا و پایین کنید. به علاوه خواندن پستهای بلند با تبلت، به مراتب راحتتر از مانیتور پیسیهاست.
فعالیت در شبکههای اجتماعی با تبلت: بله! با مرورگر پیسی یا گوشی موبایل هم میشود وارد شبکههای اجتماعی شد و فعالیت کرد. اما اگر شما از اپلیکیشنهای این شبکههای اجتماعی روی موبایل استفاده کنید، میتوانید با سهولت بیشتری فعالیت کنید. از زمانی که اپهای مربوطه را روی تبلتم دارم، میزان فعالیتم در توییتر و فیسبوک بیشتر از گذشته شده است.
مسئله جالب این است که تبلت، خیلی وقتها برای من مبدل به یک مانیتور دوم شده است! یعنی حتی زمانی که پای پیسی هستم برای چک کردن توییتر و فیسبوکم از تبلت استفاده میکنم. تازگی هم عادت پیدا کردهام که هنگام تماشای فوتبال، تبلت را کنار بگذارم، تا هر وفت چیز جالبی دیدم، توییتش کنم!!
گلکسی تب و پخش ویدئو: گلکسی تب بسیاری از فرمتهای ویدئوی را پشتیبانی میکند. در تستی که من انجام دادم، تبلت توانست به راحتی ویدئوی HD با کیفیت ۱۰۸۰P را پخش کند:
برای پخش ویدئوهایی با فرمت flv یا mkv و سایر فرمتهایی که معمولا کمتر مورد پشتیبانی قرار میگیرند، میتوان به سهولت اپهایی یافت.
البته تصور نمیکنم، آدم به جز هنگام سفر یا وقتی بخواهد قطعه ویدئوی کوتاهی را به دوستش نشان بدهد، مانیتورهای صفحهپهن یا تیویهای خانه را رها کند و سراغ تبلت بیاید.
یکی از نگرانیهای بعضی از افراد، عدم سازگاری اندروید با زبان فارسی بود، خوشبختانه این مشکل روز به روز و به خصوص درمورد نسخههای تازهتر اندروید، کمتر و کمتر میشود. گلکسی اس و گلکسی تب هم به راحتی با نصب رام مناسب، با فارسی سازگار میشوند:
گلکسی تب و نقشه گوگل: یکی از چیزهای جذاب تبلت این است که این وسیله به کمک GPS مکان شما را به زیبایی روی نقشه گوگل نمایش میدهد. صفحه ۷ اینچی این تبلت، تجربهای بسیار بهتر از گوشیهای موبایل در اختیار شما قرار میدهد.
در این پست، البته قرار نیست، در مورد اپلیکیشنهای جذاب یا گیمهای اندروید بنویسم، اما باید به این نکته اشاره کنم که با استفاده از نمایشگر ۷ اینچی این تبلت، میتوان لذت بیشتری از گیمها و اپها برد. مثلا بازی زیبای پرندگان خشمگین!
– خوشبختانه به راحتی میتوان یک سیم کارت رایج را وارد این تبلت کرد و با استفاده از GPRS همراه اول یا بهتر از آن ایرانسل، اتصل دائم به اینترنت داشت. البته من در خانه برای اتصال تبلت به اینترنت، از وایرلس خانگی استفاده میکنم.
– با گلکسی تب میتوان ارتباط تلفنی هم برقرار کرد، البته بهتر است در این مواقع از هدفون استفاده کنید! دفترچه تلفن گلکسی تب برای بهره بردن از صفحه عریض آن، کاملا بهینه شده است.
– شارژ ۷ ساعته گلکسی، برای یک وبگرد پرکار کاملا کافی است، البته به پای شارژ ۱۰ ساعته آیپد نمیرسد. اگر کارتان با تبلت زیاد باشد، مجبور هستید، هر روز آن را شارژ کنید.
– گلکسی تب، دارای دوربین جلو و پشت است. دوربین پشت این تبلت، فلش هم دارد. این مسئله یکی از نقاط برتری گلکسی نسبت به آیپد است. البته وضوح دوربین پشت، بیشتر از ۳٫۲ مگاپیکسل نیست.
– گلکسی تب، بلوتوث کارآمدی دارد و به کمک آن میتوانید به راحتی فایل با گوشیها یا لپتاپهای دیگر رد و بدل کنید.
– انتقال فایلها به گوشی به استفاده از کابل ارتباطی بسیار آسان است و دردسر بعضی از تبلتها را ندارد.